actualiteit

De wijn van de maand : Domaine des Masques, Syrahdictive 2010

01 September 2013 - Actualiteit, Schijnwerpers op …, Wijn van de maand september

Domaine des Masques, Syrahdictive 2010, IGP Bouches du Rhône rood, een ontdekking en een must voor de liefhebbers van de grote rode wijnen uit het Zuiden !

Het Domaine des Masques behoort sinds 2003 toe aan Carl et Sophie Mestdagh, maar het is Yves Cuilleron die de vinificaties overziet. Een emblematische wijnbouwer uit de Noordelijke Rhône, die een ster kreeg toebedeeld un de Guide des Meilleurs vins de France (La RVF) voor zijn domein in Saint-Joseph.

Het Domaine des Masques verwijst in zijn naam naar de medicinale planten die op het domein groeien, sinds eeuwen gebruikt door herboristen en toverdokters in de regio (de « masco » in provençaals dialect vertaalt zich letterlijk als « heksen »).

Hoewel de eerste witte druiven werden geplant in 1992, kwamen de syrahstokken pas in 2000. De wisselwerking tussen druif en bodem van leem, kalk en mergel werd meteen duidelijk op deze hoogte van 550 meter, met een welkome frisheid en tezelfdertijd een ideaal aan zonne-uren.

Het oudste perceel van syrah is gereserveerd voor de Syrahdictive, met bescheiden oplage tot 1500 flessen. Cassis, zwarte bes, witte truffel, peper, laurier… dat is, met alle frisheid, het fameuze aromatische palet van deze magische nectar. De opvoeding van 15 maanden in eikenvaten geeft hem souplesse en een bewaarpotentieel van een tiental jaren.

Ontdek nu het millesime 2010 van Syrahdictive in uw winkel Chai & Bar :

> 29.90€ Incl.BTW  per fles

> 7€ Incl.BTW per glas van 10cl aan de Wine Bar (vanaf 1 september)